Hustillverkare

Att förebygga arbetsskador och samtidigt effektivisera produktionen och göra den mer kostnadseffektiv kan ibland vara en svår kombination. Carl Stahl har lyckats med att kombinera alla tre saker. Genom att använda smarta vakuumlösningar för att lyfta exempelvis skivmaterial som sedan hänger i marknadens mest ergonomiska kransystem vilket gör att Carl Stahl kan erbjuda våra kunder en helhetslösning.

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation och kommer gärna till Er verksamhet för att kunna erbjuda rätt lyftlösning. Carl Stahl projekterar offertlösningar med kompletta installationer och dokumentation.

Vi har fina referenskunder med flera hustillverkare som investerat i våra produkter för att uppnå bättre ergonomi och effektivisera produktioner.

Vacuum för lyft av glasmaterial

Lyft av träskivor

Vacuum för lyft av gipsskivor

Vacuum

Vacuum är ett välbeprövat sätt att flytta olika material med. Glas, fiberskivor, träreglar, är bara några exempel på vad vacuum kan lyfta. Att lyfta med vacuum kan göras på flera sätt, antingen med ett sk vacuum-ok eller vacuum-lyft. Båda alternativen har breda och flexibla utformningar.

Ergonomiska skensystem

Ergonomiska skensystem är uteslutande det mest skonsamma sättet att med handkraft flytta hängande last. Vi har ett brett utbud på olika systemlösningar, vilket gör att de flesta behov går att uppfylla.

Mjuka lyft

Ibland kräver förflyttning av ömtåliga laster ett mjukt och skonsamt sätt. Syntetsling eller bandstropp är det vanligaste inom mjuka lyft. Förutom ett standardutbud på dessa produkter, kan vi även tillverka speciellt utformade sling/stroppar efter Era önskemål.

Lyftsaxar och OK

För att lyfta vissa komponenter, krävs det ibland speciellt utformade hjälpmedel, det kan vara svåråtkomligt, otympligt mm. Då behövs det anpassade lösningar som utför lyftet på ett säkert och betryggande sätt, en lyftsax kanske ?

Idéer

Kundens tankar och idéer är något som vi sätter stort fokus på. Som kund har du möjlighet att påverka utformning och funktion genom hela processen fram till beslutet att göra investeringen av den slutliga produkten.

Referenser

Carl Stahl har under åren haft många projekt inom husindustrin, där alla lösningar är kundanpassade. Detta ger oss möjligheten visa nya kunder olika referensobjekt.
Unikt är, att våra konstruktörer, säljare och montage-team tillsammans besöker kunden för att diskutera fram det bästa lösningen.